Galmaarden

Gaubergstraat

Status
Uitverkocht sinds oktober 2023

Adres
Gaubergstraat - 1570 Galmaarden


Hommage aan het Pajottenland

Een pand lieflijk genesteld in het landschap

Dankzij de streekeigen architecturale accenten brengt deze woning een hommage aan het schilderachtige landschap. We bevinden ons hier in het hart van het Pajottenland en dat hart klopt traag, want wat is het hier toch rustig en stil.

Architectuurelementen als vanouds typeren mee het unieke karakter van deze prachtstreek in Vlaams-Brabant. En UNICAS haakt daar creatief op in met deze duurzame charmewoning. We denken dan aan: muurankers, kantelende gietijzeren dakvensters, koperen goten en afvoerbuizen, buitenschrijnwerk dat mag vergrijzen en fantasietjes in het metselwerk.

authentieke look

“We hebben alles in het werk gesteld om deze nieuwbouw een authentieke look te geven. De blauwe hardsteen heeft een versneld verouderingsproces ondergaan en we hergebruiken hier zelfs Bourgondische pannen waar al jarenlang mos op groeit.” Maar dat betekent geenszins dat er gebrek is aan comfort. 

Zo is het verwarmingssysteem best eigentijds en vernuftig. De instromende verse lucht wordt met de uitstroom van gebruikte lucht - zonder contaminatie - op temperatuur gebracht. In de zomer kan de warmtepomp die de vloerverwarming aanstuurt ook zorgen voor een koele vloer. Niet dat dit hier echt nodig is, daar zorgt de optimale isolatie en het schaduw makende groen aan de zuidkant wel voor.

Op zoek naar een gelijkaardig project?

0488 300 301
Neem nu contact op