5 goede redenen om te investeren in nieuwbouw

Dat investeren in vastgoed een duurzame aanvulling is op je spaarboekje, staat buiten kijf. Twijfel je nog tussen bestaand vastgoed of een nieuwbouwproject? Wij geven je 5 redenen waarom investeren in nieuwbouw een verstandige keuze is.

Waarom is vastgoed in het algemeen een goede investering?

Momenteel zijn de spaarrentes historisch laag. Je geld op de bank brengt dus nog nauwelijks iets op. Bovendien zorgt de hoge inflatie ervoor dat je spaarcenten op lange termijn minder waard zijn. Vastgoed daarentegen is een zeer rendabele investering. De waarde van vastgoed is in de voorbije vijftig jaar twee keer harder gestegen dan inflatie. Meer nog, vastgoed heeft een dubbel rendement.

 

Enerzijds stijgt de waarde van je investering doordat de vraag op de vastgoedmarkt hoger ligt dan het aanbod. Hierdoor zal de waarde van jouw woning na verloop van tijd meer waard zijn dan op het moment van de aankoop. Anderzijds geniet je van een hoog rendement wanneer je kiest om je vastgoed te verhuren. Uiteraard moet je eerst de lening aflossen, maar wanneer die volledig is afbetaald kan je genieten van een mooi extra inkomen.

5 voordelen van investeren in nieuwbouw

1. Een beter rendement

Bij een gloednieuwe woning zijn er geen grote renovaties meer te verwachten, laat staan te bekostigen. Bij bestaand vastgoed verlaagt dat rendement vaak door onvoorziene kosten. Daarnaast zal je bij de herverkoop van nieuwbouw na x-aantal jaren een veel betere prijs krijgen voor jouw relatief nieuwe woonst.

 

2. Een duidelijker zicht op de kostprijs en duurtijd van het bouwproces

Renovaties zijn vaak echte nachtmerries. Zeker als het aankomt op de logistieke en administratieve chaos. Om nog maar te zwijgen van onvoorziene kosten en andere addertjes onder het gras. Verbouwen en renoveren kost dus een hoop tijd en geld. Een nieuwbouwwoning is 100% future-proof, waardoor je geniet van zekerheid op lange termijn.

3. Nieuwbouw is energiezuiniger

Nieuwbouwprojecten voldoen aan de strengste energienormen en zorgen dus voor meer zekerheid én een lagere energiefactuur. Uiteraard kan je bestaand vastgoed energetisch renoveren, maar een bestaande woning zal nooit zo energiezuinig zijn als nieuwbouw.

 

4. Nieuwbouwprojecten trekken makkelijker huurders aan

Huurders zijn enorm kieskeurig geworden als het om hun toekomstige thuis gaat. Is de woning energiezuinig? Is er voldoende lichtinval? Is het voorzien van alle comfort? Veel kandidaat-huurders kiezen bewust voor nieuwbouw en slimme investeerders houden rekening met de eisen van de huurmarkt.

 

5. Zorgeloosheid bij sleutel-op-de-deur

Dat je als investeerder gerust bent bij een sleutel-op-de-deur nieuwbouwproject, is ondertussen wel duidelijk. Maar wij doen er graag nog een schepje bovenop. Bij Unicas krijg je je eigen dossierbeheerder die jouw aanspreekpunt is vanaf de start. Wij houden rekening met jouw noden en wensen en creëren een zorgeloos bouwproces.

 

Wil je graag investeren in een instapklaar nieuwbouwproject van Unicas? Contacteer ons voor een persoonlijk gesprek!

Dit vonden anderen ook interessant!