De lente in met Unicas!

De vogels beginnen te fluiten, de bloemen beginnen te bloeien, ja hoor, de lente is in het land! Ook al spenderen we graag de meeste tijd buiten wanneer het warmer begint te worden, toch voelen we de lente ook graag in huis. Daarom geven wij je enkele tips om een lentetint aan je interieur toe te voegen!

Een beetje kleur zorgt voor een goed humeur

De blaadjes aan de bomen, het gras dat begint te groeien, en ga zo maar door. De kleur die we het meest associëren met de lente is niet voor niets groen. En hoe haal je het best groen in huis? Met planten natuurlijk! Ze frissen je interieur meteen op en zorgen daarnaast voor een schone lucht in huis.

Gooi de ramen en deuren ook open voor het gevoel van een frisse start! Open de gordijnen al ’s morgensvroeg, zodat je kan genieten van het natuurlijke licht en de warmte die de zon met zich meebrengt. Sluit ze ook niet te laat ’s avonds, zodat je die warmte langer kan bewaren.

In de wintermaanden gebruiken we vaak donkere en warme kleuren om ons interieur gezellig te maken, maar de lente staat helemaal in het teken van frisse, vrolijke kleuren. Berg dus maar snel die dikke, donkere plaids en kussens op en maak plaats voor felle kleuren waar je helemaal blij van wordt!

Ook natuurlijke materialen gebruiken in je interieur is de nieuwste trend dit jaar. Denk aan bamboe, hout, rotan, enzovoort. Ze zien er niet alleen superleuk uit in je huis, maar ze zijn ook nog eens milieuvriendelijk en duurzaam! Mix en match verschillende soorten materialen en creëer zo een rustig en sfeervol interieur.

Frisse geuren om je helemaal op te fleuren

Wat niet kan ontbreken in de lente zijn… bloemen. Ze zien er niet alleen geweldig uit met hun prachtige kleuren, maar ze geven ook een aangename geur, waardoor je zelf weer helemaal opfleurt. En wat is er beter dan een mooi boeket bloemen in een tot in de puntjes afgewerkte nieuwbouw?

Nog een leuke manier om je huis naar de lente te doen ruiken? Geurstokjes! Ze zijn er in alle geuren, kleuren en maten, zodat jij er kan kiezen die perfect bij de rest van je lente-interieur passen!

 

Duurzaamheid

Vind je tijdens de lenteschoonmaak veel spullen terug die je niet meer gebruikt, maar vind je het zonde om ze gewoon weg te gooien? Say less! Kies ervoor om je oude spullen te recyclen of weg te geven. De lokale kringloopwinkel zal dankbaar zijn voor je bijdragen. Voel je je toch iets creatiever? Probeer dan zelf iets nieuws te maken van je oude spullen, DIY schreeuwt dan ook duurzaamheid!

Ook zin om de lente door te brengen in een nieuwbouwproject van Unicas? Contacteer ons voor een persoonlijk gesprek!

Dit vonden anderen ook interessant!