Kerstversieringen, aan jou de keuze!

Kerst is dé tijd om samen te zijn met familie, maar geef toe: het huis versieren zorgt voor het eerste echte kerstgevoel. Niets is zo leuk als samen de kerstboom versieren en pakjes eronder zien verschijnen. Toch zeggen tegenwoordig steeds meer mensen vaarwel tegen hun kerstboom en hallo tegen alternatieve manieren om hun huis te versieren. Wij geven je graag wat tips om de kerstsfeer in huis te halen of je nu traditioneel of alternatief gaat!

Haal de sfeer in huis

Ook in 2022 staan we weer stil bij de kleurstijlen waarmee we het huis versieren. Hoop je elk jaar weer op een witte kerst? Dan is de kleurencombinatie van zilver en lichtblauw iets voor jou! Wil je liever de echte Christmas spirit opzoeken? Gebruik dan versieringen in de traditionele groene en rode kleur. Ook het klassieke goud is populair dit jaar voor dat luxueuze kerstgevoel en in combinatie met natuurlijke kleuren zorgt het voor een rustige en warme sfeer. Ideaal voor de kerstdagen!

 

Duurzaamheid

Dit jaar staat kerst helemaal in het teken van duurzaamheid! Haast je dus niet meteen naar de winkel om de nieuwste kerstdecoratie te kopen, maar hergebruik je kerstversieringen. Steek bijvoorbeeld je oude kerstballen in een nieuw jasje of maak zelf versieringen van papier. Laat je verbeelding de vrije loop!

 

Kies je voor een kerstboom? Denk er dan eens aan om er een te huren in plaats van te kopen. Op die manier moet je je geen zorgen maken over wat je na Kerstmis met de boom moet doen. Niets voor jou? Koop dan een kerstboom die je nadien kan planten. Zo kan je de kerstboomverbranding al overslaan en draag je een steentje bij aan een duurzaam klimaat!

Alternatieve ideeën

Heb je dit jaar geen zin om een kerstboom te halen, heb je er de ruimte niet voor of breekt je huisdier de boom toch weer helemaal af? Geen zorgen, er zijn talloze andere mogelijkheden. De kerstboomliefhebbers kunnen op een creatieve manier een boom in huis halen. Probeer bijvoorbeeld met tape of foto’s aan de muur de vorm van een kerstboom te maken, zo krijgt je ‘kerstboom’ een persoonlijke touch!

 

De kerstboomlook volledig achter je laten en toch je kerstversieringen gebruiken, dat kan ook! Het lichtsnoer dat je normaal in de boom hangt, kan je nu bijvoorbeeld rond de trapleuning hangen, sfeer gegarandeerd! En wat is er nog gezelliger tijdens de kerstperiode dan kaarsen? Ze zorgen niet alleen voor een aangename sfeer, maar ook voor extra warmte.

 

Als je toch groene vingers hebt, kan je ook een kerstplant in huis nemen. Kijk bijvoorbeeld naar de rode kerstster, met de traditionele kleuren zorgt deze plant zeker voor de kerststemming in huis en de kleine kamerden kan je zelfs nog versieren als een kerstboom!

En, hoe ga jij je huis aankleden voor Kerstmis?

Dit vonden anderen ook interessant!