Energie besparen doe je zo!

Hogere temperaturen en lagere energiekosten, daar dromen we allemaal van nu de winter voor de deur staat. Daarom willen we de koude maanden trotseren met zo weinig mogelijk kopzorgen. Wij geven je graag enkele suggesties die je zelf in huis kan toepassen om energie te besparen.

Kies voor een nieuwbouw

Heb je een nieuwbouwwoning van Unicas gekozen? Dan zit je al meteen goed! De muur- en dakisolatie van de woningen zorgen er namelijk voor dat de warmte goed behouden blijft. Bovendien wekken de zonnepanelen duurzame energie op, zodat je je apparaten voordeliger kunt gebruiken.

 

Zet de verwarming lager

Een gouden regel om energie te besparen: zet de verwarming een graadje lager en trek een extra trui aan. Elke graad telt! Vergeet ook niet de deuren van een kamer te sluiten, zodat de warmte niet kan ontsnappen. Daarnaast kan een beetje gezelligheid ook een groot effect hebben. Steek in de avond bijvoorbeeld enkele kaarsjes aan en kruip onder een warm deken, het resultaat zal je verbazen!

 

Wees zuinig met water

Iedereen geniet wel van een lange, warme douche, maar niet iedereen beseft hoeveel geld hij of zij wegspoelt. Door een douche te nemen van 5 minuten in plaats van 10 minuten, bespaar je op jaarbasis al 15.000 liter warm water!

Onzichtbaar verbruik en verlichting

Veel apparaten verbruiken nog steeds energie, ook al gebruik je ze niet. Daarom trek je de stekkers van je apparaten best uit. Stekkerdozen zijn daarvoor een goede optie, omdat je zo meerdere apparaten in één keer kan uitschakelen. Vaak vergeten mensen ook alle lichten uit te doen wanneer ze een kamer verlaten. Toch is deze gewoonte goed voor je portefeuille!

Dit vonden anderen ook interessant!